ثبت اختراع
قبل از هر چیزی باید بدانید که اختراعی قابل ثبت است که حاوی ابتکار جدید و دارای کاربرد صنعتی باشد. ابتکار جدید یعنی آنچه که در فن یا صنعت قبلی وجود نداشته و برای دارنده مهارت عادی در فن مذکور معلوم و آشکار نباشد و از نظر صنعتی، اختراعی کاربردی محسوب می شود که در یکی از رشته های مختلف صنعت قابل ساخت یا استفاده باشد. منظور از صنعت، معنای گسترده آن است و شامل مواردی نظیر صنایع دستی، کشاورزی، ماهیگیری و خدمات نیز می شود.
موارد مختلفی که از حیطه اختراع خارج هستند عبارتند از :
- کشفیات و نظریه ها.
- روش های تجاری یا درمانی و پزشکی.
- آنچه که قبلا پیش بینی شده باشد.
- آنچه که خلاف موازین شرعی و عمومی و اخلاقی کشور باشد.
طبق ماده 26 قانون ثبت اختراع , علائم تجاری :
« هر قسم اکتشاف,نو بودن جدید در شعب مختلف صنعتی یا فلاحتی به کاشف یا مخترع آن حق انحصاری می دهد که بر طبق شرایط و در مدت مقرره در این قانون از اکتشاف یا اختراع خود استفاده نماید، مشروط بر این که فعل نو مزبور مطابق مقررات این قانون در اداره ثبت اسناد تهران به ثبت رسیده باشد . »
اگر شخصی، اختراعی را به نام خود به ثبت برساند، پس از ثبت نسبت به فعل دو حق برای او به وجود خواهد آمد که به حق مادی و معنوی معروف است، منظور از حق مادی به وجود آمده برای مخترع در قانون ما تعیین مواعدی با مدت های 5، 10 و 20 ساله خواهد بود که در این مواعد قانون از طرح ثبت شده به عنوان اختراع حمایت خواهد کرد و منظور از حق معنوی این است که دارای مدت و محدود به زمان خاصی نیست و همیشه این نوآوری به نام شخص ثبت کننده خواهد بود .
ضمن این که اکثر اختراعات کنونی نتیجه تلاشهای قابلملاحظه و سرمایهگذاری بلندمدت در تحقیق و توسعه هستند، بسیاری از پیشرفتهای فنی ساده و ارزان با ارزش تجاری بالا، سودهای سرشار نصیب مخترعین آنها یا شرکتها میکند.
ثبت شرکت – توسط شرکت نیکان ثبت در کمترین زمان ممکن (nikanesabt.com)
بدون دیدگاه