ثبت شرکت استارت آپ
نیکان ثبت به منظور آشنایی شما عزیزان با ثبت شرکت استارت آپ این مقاله را تهیه و تدوین نموده است، چنانچه شما عزیزان قصد فعالیت در این زمینه را دارید به شما توصیه میکنیم که مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
در ابتدا توضیح مختصر و جامعی در خصوص شرکت استارت آپ ارائه میدهیم.
شرکت استارت آپ در واقع شرکتی است که ایده خلاقانه و نوآورانهای در تولید کالا یا ارائه خدمات داشته باشد. موضوع فعالیت این شرکت میتواند تجاری یا غیرتجاری ثبت گردد اما آنچه درباره شرکت استارت آپ اهمیت دارد توجه به دو موضوع زیر است.
- انتخاب درست سرمایهگذار: برخی از شرکتهای استارت آپ به هنگام شروع فعالیت، سرمایه کافی جهت انجام امور را ندارند و در نتیجه به دنبال افراد سرمایهگذاری میگردند که مجموعه آنها را از لحاظ مالی تامین کند تا بتوانند به سرعت پیشرفت کنند. اگر در زمینه انتخاب فرد سرمایهگذار اطلاعات کافی را نداشته باشند ممکن است پس از پیشرفت و به درآمد رسیدن شرکت، سرمایهگذار به عنوان مالک اصلی ایده و شرکت شناخته شود و شخصی که طراح ایده بوده است به یک کارمند جزئی و حقوق بگیر ساده تبدیل گردد.
- ثبت ایده: یکی از نکات مهمی که در ثبت شرکت استارت آپ جهت جلوگیری از ضایع شدن حقوق طراح ایده باید انجام گیرد ثبت ایدههای نو و جدید است. در واقع اگر شما طراح یک ایده جدید هستید که تاکنون از آن استفاده نشده و هیچگونه کسب درآمدی از آن صورت نگرفته است باید جهت جلوگیری از کپی کردن آن توسط مجموعههای دیگر ایده خود را به ثبت برسانید تا به صورت انحصاری متعلق به شما باشد به این صورت به جز شخص شما هیچکس حق استفاده از آن را نخواهد داشت.
ویژگیهای شرکت استارت آپ
در مقدمه عنوان کردیم که عنوان شرکت استارت آپ به یک شرکت نوپا اطلاق میشود اما نه هر شرکت تازه تاسیس و نوپایی. برای اینکه در ثبت شرکت استارت آپ با هیچگونه ابهامی روبرو نشوید لازم است که به طور تخصصیتر با این موضوع آشنا شوید، به همین دلیل در این بخش ویژگیهای شرکت استارت آپ را برای شما عنوان میکنیم.
- نقطه شروع یک شرکت استارت آپ بایستی ایجاد یک ایده خلاقانه باشد، یعنی این ایده بتواند در بازار کار مورد نظر تغییر ایجاد کند یا یک خلا را پر کند.
- برای اینکه بتوانید یک شرکت استارت آپ موفق داشته باشید باید علاوه بر ایده خلاقانه از روشهای خلاقانه و جدید استفاده کنید، زیرا کلیه فرایند ثبت شرکت استارت آپ بایستی نوآورانه و به روز باشد و به همین دلیل روش ایجاد و مدیریت آن نیز باید از این قاعده پیروی کند و از روشها و راهکارهای سنتی در ایجاد یا اداره یک شرکت استارت آپ پرهیز گردد.
- یک شرکت استارت آپ بایستی قابلیت رشد پلکانی داشته باشد به این صورت که همزمان با تاسیس و ثبت شرکت استارت آپ شما شاهد کسب سود هنگفت نخواهید بود، اما به مرور زمان شاهد پیشرفت و افزایش میزان درآمد و سوددهی از مجموعه خود خواهید بود زیرا شرکتهای استارت آپ با ایدههای جدید شکل میگیرند و برای اینکه به اوج برسند نیازمند آزمون و خطا و در نتیجه صرف زمان هستند.
- یکی دیگر از ویژگیهای شرکت استارت آپ این است که به دلیل استفاده از ایدهها و روشهای نو ممکن است در طول مسیر خود با مشکلاتی روبرو شود که ناشناخته هستند، بنابراین برای اینکه یک شرکت استارت آپ موفق داشته باشید لازم است که با توجه به مشکلات موجود استراتژیهای خود را تغییر دهید و در این مسیر هیچگاه ناامید نشوید و صبر و استقامت به خرج دهید.
- شما برای ثبت شرکت استارت آپ احتیاج به یک تیم خواهید داشت تا در این تیم ایدهها و تواناییهای اعضا به اشتراک گذاشته شود، البته ممکن است در ابتدای مسیر به دلایل مالی یا برخی سیاستها نتوانید اعضای تیم خود را افزایش دهید اما همزمان با پیشرفت مجموعه خود میتوانید بر تعداد اعضای تیم خود بیفزایید.
انتخاب قالب جهت ثبت شرکت استارت آپ
با توجه به اینکه شرکت استارت آپ محصول یا خدماتی را بر پایه علم و فناوری ارائه میدهد شما میتوانید پس از انتخاب قالب شرکت نسبت به اخذ مجوز دانش بنیان نیز اقدام نمایید، اما پیش از آن لازم است که یک قالب برای ثبت شرکت استارت آپ خود در نظر بگیرید. شرکت استارت آپ میتواند در قالبهای مختلفی ایجاد شود اما بهترین انتخاب قالب سهامی خاص و مسئولیت محدود است.
چنانچه جهت انتخاب قالب شرکت و سایر موارد دیگر در خصوص ثبت شرکت استارت آپ احتیاج به راهنمایی و مشورت داشتید میتوانید با مشاوران نیکان ثبت در تهران ارتباط برقرار نمایید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
شرایط و مدارک لازم جهت ثبت شرکت استارت آپ در قالب سهامی خاص
- معرفی آدرس و مشخصات دفتر کار با کاربری اداری یا تجاری که دارای کد پستی مستقل باشد.
- ثبت نام کلیه اعضای هیئت مدیره در سامانه ثنا
- کپی شناسنامه و کارت ملی شرکا و کلیه اعضای هیئت مدیره و بازرسین
- اخذ مجوز در صورت نیاز که با توجه به موضوع فعالیت شرکت ضروری یا غیر ضروری خواهد بود.
- ارائه آگهی تاسیس و نامه نمایندگی برای اشخاص حقوقی
- گواهی مربوط به واریز ۳۵ درصد از سرمایه اولیه شرکت به حساب بانک مورد نظر
شرایط و مدارک لازم جهت ثبت شرکت استارت آپ در قالب مسئولیت محدود
- معرفی آدرس و مشخصات دفتر کار با کاربری اداری یا تجاری که دارای کد پستی مستقل باشد.
- دو نسخه کامل از تقاضا نامه، شرکتنامه و اساسنامه
- دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و صورتجلسه هیئت مدیره
- اقرارنامه مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره مبنی بر دریافت سرمایه ثبتی و نداشتن ممنوعیتهای قانونی
- کپی کارت شناسنامه و کارت ملی شرکا و اعضای هیئت مدیره
- ثبت نام کلیه اعضای هیئت مدیره در سامانه ثنا
- اخذ مجوز در صورت نیاز که با توجه به موضوع فعالیت شرکت انجام خواهد گرفت.
- ارائه آگهی تاسیس و نامه نمایندگی در صورتی که متقاضی شخص حقوقی باشد.
- ارسال نامهای پیشنهادی برای ثبت شرکت استارت آپ
مزایای ثبت شرکت استارت آپ
ثبت شرکت استارت آپ مزایای زیادی را برای مجموعه و اعضای آن به همراه خواهد داشت که در ادامه مهمترین مزایا را عنوان میکنیم.
- ثبت شرکت استارت آپ به شما این امکان را میدهد که بدون هیچگونه دغدغه و نگرانی بابت بروز مشکلات قانونی به فعالیت خود ادامه دهید، زیرا در سطح بروز هرگونه مشکل از پشتیبانی قانون برخوردار خواهید بود.
- یکی از مزایای مهم ثبت شرکت استارت آپ این است که میتوانید از طریق دریافت وامهای بانکی با بازپرداخت و سود مناسب شرکت خود را در مسیر پیشرفت قرار دهید و مقتدرتر در بازار کار ظاهر شوید.
- یکی دیگر از راههایی که میتوانید قدرت و سرمایه شرکت خود را افزایش دهید این است که با شرکتهای بزرگ دولتی قرارداد ببندید تا بتوانید از سرمایه آنها استفاده نمایید، اما این کار زمانی میسر خواهد بود که نسبت به ثبت شرکت استارت آپ خود اقدام کرده باشید زیرا شرکتهای بزرگ دولتی تنها با مجموعههایی قرارداد میبندند که به صورت قانونی به ثبت رسیده باشند. در نتیجه ثبت شرکت استارت آپ منجر به حضور مطلوبتر و پرقدرتتر شما در بازار کار خواهد شد.
- با ثبت شرکت استارت آپ فعالیت شما جنبه قانونی پیدا میکند و به این ترتیب افراد اعتماد بیشتری جهت استفاده از خدمات شما خواهند داشت، زیرا به دلیل قانونی بودن فعالیت شما در صورت بروز هرگونه مشکل قانون از افراد حمایت میکند.
- یکی دیگر از مزایایی که میتوان برای ثبت شرکت استارت آپ نام برد این است که این امکان برای شما فراهم میشود که در مناقصه و مزایدههای بزرگ شرکت کنید و پروژههای بزرگ با کسب سود بالا دریافت کنید که در نتیجه این امر اعتبار و سرمایه شما افزایش خواهد یافت.
همانطور که پیش از این نیز عنوان کردیم این مزایا تنها بخشی از مزیتهای ثبت شرکت استارت آپ است، برای اینکه در خصوص ثبت شرکت استارت آپ اطلاعات بیشتری به دست آورید میتوانید با مشاوران مجموعه نیکان ثبت ارتباط برقرار کنید و پاسخ سوالات خود را از آنها بخواهید تا در نهایت آرامش و به صورت تخصصی به سوالات شما پاسخ داده شود.
مراحل ثبت شرکت استارت آپ
برای اینکه در ثبت شرکت استارت آپ به صورت موفق عمل کنید لازم است مراحل زیر را طی نمایید:
- شرکای خود را تعیین کنید و در این زمینه توجه داشته باشید افرادی را انتخاب نمایید که اهداف مشترکی با شما دارند.
- ثبت نام خود را در اداره ثبت شرکتها انجام دهید.
- ۵ نام انتخابی خود را به اداره ثبت شرکتها اطلاع دهید تا پس از بررسیهای لازم، از میان نامهای موجود یک نام که مطابق قوانین ثبت شرکتها است انتخاب شود. پس از این مرحله با دریافت کد پرونده خود میتوانید مراحل رسیدگی به پروندهتان را دنبال کنید.
چنانچه هیچ کدام از نامهای انتخابی شما شرایط لازم را نداشته باشد بایستی مجدداً اقدام به انتخاب نام و ارائه آن به اداره ثبت شرکتها نمایید.
- از طریق مشورت با اعضای شرکت، موضوع و مدت زمان فعالیت شرکت خود را انتخاب کرده و در سامانه به ثبت برسانید.
- در صورتی که برای شرکت خود محل مشخصی را در نظر گرفتهاید باید کد پستی و آدرس مربوط به آن را در سامانه درج کنید، اما در صورتی که آدرس محل کار شما به صورت قطعی مشخص نیست میتوانید در قسمت اطلاعات مربوط به آدرس و کد پستی شرکت آدرس و کد پستی منزل یکی از اعضای شرکت را وارد کنید تا اطلاعات و مدارک مربوط به ثبت شرکت استارت آپ شما از طرف اداره ثبت شرکتها به این آدرس ارسال گردد.
- میزان سهم هر یک از شرکا و نحوه تامین سرمایه اولیه شرکت را تعیین کنید، زیرا در برخی موارد ممکن است سرمایه اولیه شرکت از جانب شرکا و سهام داران تامین گردد و یا اینکه از طریق جذب سرمایهگذار سرمایه اولیه شرکت را تامین کنند.
- کلیه اطلاعات و مدارک مربوط به لیست شرکا، سمت هر کدام از آنها، تاریخ شروع فعالیت آنها و میزان سهم هر کدام در شرکت را در سامانه اداره ثبت شرکتها تکمیل نمایید.
- ارتباط و اختیار و وظیفه هر کدام از اعضای شرکت نیز باید مشخص گردد.
- چنانچه شرکت شما دارای شعبه یا شعبههای دیگری است باید اطلاعات مربوط به آن را در سامانه اداره ثبت شرکتها درج کنید. توجه داشته باشید که در درج نام شعبههای دیگر شرکت نمیتوانید از کلمه شعبه یا نام اصلی شرکت استفاده نمایید.
- جهت ثبت آگهی بایستی روز و ماه و سال مالی و همچنین روزنامه شرکت یا موسسه خود را از میان اسامی موجود انتخاب کنید.
- جهت ثبت شرکت بایستی متن صورت جلسه بدون کوچکترین تغییر در سامانه ثبت شرکتها درج گردد.
- در مرحله آخر نیز کلیه اطلاعات و مدارک مربوط به تقاضانامه، اظهارنامه، اساسنامه و شرکتنامه را به صورت دقیق تکمیل نمایید.
لازم به ذکر است که چنانچه به دلیل نقص اطلاعات و مدارک، درخواست ثبت شرکت استارت آپ تائید نشود، بایستی مجدداً پس از تکمیل اطلاعات و مدارک اقدام به ارسال درخواست مجدد نمایید تا مجدداً پرونده شما توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد.
چنانچه در خصوص ثبت ایده یا ثبت شرکت استارت آپ خود احتیاج به دریافت مشاوره دارید تا به صورت حرفهای اقدام به ثبت شرکت خود نمایید و نسبت به موفقیت خود اطمینان داشته باشید میتوانید از طریق ارتباط حضوری یا غیرحضوری با کارشناسان مجموعه نیکان ثبت راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
نتیجهگیری
ما در این مقاله تمام تلاش خود را نمودهایم تا به صورت تخصصی و جامع کلیه اطلاعات مربوط به ثبت شرکت استارت آپ را به شما عزیزان ارائه دهیم، چنانچه جهت ثبت شرکت استارت آپ خود احتیاج به دریافت راهنمایی یا مشاوره تخصصی داشته باشید میتوانید با کادر مجرب و حرفهای از مشاوران مجموعه ما در ارتباط باشید و یا اینکه ثبت شرکت خود را با خیال آسوده به مجموعه نیکان ثبت در سید خندان بسپارید تا فرایند ثبت شرکت شما بدون کوچکترین خطا و در سریعترین زمان ممکن صورت گیرد.
بدون دیدگاه